УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ

1. Внесете број на корисник (од фактура)
2. Внесете број на фактура
3. Кликнете продолжи
4. Проверете го износот, дали е ист со износот од хартиената фактура
    Доколку е различен, прекинете го процесот за наплата и контактирајте не
5. Доколки износот е соодветен, кликнете на копчето продолжи

6. Внесете валидна e-mail адреса
7. Означете го полето "Сакам да добивам известувања на овој e-mail"
8. Кликнете потврди 


9. На наведената e-mail адреса ке пристигне код за верификација, доколку во вашиот e-mail клиент немате порака во "inbox" проверете во "spam" или "junk"


10. Внесете го кодот што ви е испратен на e-mail 
11. Одберете потврди
12. Десно ќе се појави копче плати

13. Во интернет прелистувачот проверете дали интернет конекцијата е безбедна, истата треба да е означена со зелен симбол или да пишува SECURED и адресата да започнува со https://www.cpay.com.mk/

14. Во новиот прозор, внесете ги вашите податоци од картичката за наплата


НАПОМЕНУВАМЕ: Adorafacility не складира и не обработува податоци од клиенти и нивните картички, за наплата ќе бидете пренасочени кон еден од водечките процесинг центри за електронска наплата, во овој случај KASYS https://www.cpay.com.mk/